Barangolás a várostörténetben

Tisztelettel köszöntünk minden kedves Érdeklődőt!

Várostörténeti utazásukat kétféle módon is megkezdhetik. Egyrészt választhatnak a bal oldali menüben feltüntetett korszakok közül, onnan pedig az ismertető szöveg valamelyik ugrópontján át léphetnek be a kaposvári históriák világába. Ezek az ugrópontok úgy működnek, mint a várostörténet kisebb fejezeteire nyíló kapuk. Nem minden fejezetet lehet közvetlenül, egy ilyen kapun benyitva elérni, a felfedezőút során azonban biztosan sikerül majd valamennyi szöveget felderíteniük.

Ha beléptek egy kapun, akkor az egyes történetek között szintén az ugrópontokra, tehát az aláhúzott szavakra vagy szövegrészekre kattintva vándorolhatnak tovább. Így néhány – vagy valamivel több – lépésben mindenhová eljuthatnak; Kossuth Lajos díszpolgárrá választásától akár a szentjakabi apátság megalapításhoz, onnan pedig Blaha Lujza második kaposvári látogatásához is…

Amennyiben azonban konkrét kifejezések-tárgyszavak alapján fedeznék fel Kaposvár történetét, kérjük, használják a lenti keresőmezőt! A beírt – legalább négy karakter hosszúságú – szövegek közvetlenül azokhoz a történetekhez vezetik el Önöket, amelyekben a keresőszavak előfordulnak.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a várostörténeti anyagot időről időre kiegészítjük, azaz folyamatosan bővítjük újabb fejezetekkel, újabb történetekkel!

Kellemes időtöltést kívánunk!