Sportlétesítmények

Kapos Sport Nonprofit Kft.

7400 Kaposvár, Arany János utca 97.
Telefon: +36 (82) 527 690, +36 (20) 272 6865
E-mail: titkarsag@kapossport.hu
Web: www.kapossport.hu

 

Létesítmények

Asztalitenisz-csarnok
Jégcsarnok
Judocsarnok
Kajak-kenu evezős tanmedence
Kaposvár Aréna
Körcsarnok
Labdarúgópálya (műfüves kispálya)
Műanyag borítású atlétikai pálya
RG-csarnok (három munkahelyes + balett-terem)

 

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

Igazgató: Fekete Ádám

7400 Kaposvár, Arany János utca 97.
Telefon: +36 (82) 511 431
E-mail: info@kapos-sport.hu
Web: www.kapos-sport.hu

 

Szakosztályok

Atlétika
Birkózó
Cselgáncs
Jégkorong
Kosárlabda
Röplabda
Úszás

 

Létesítmények

Jégcsarnok

 

 

Virágfürdő

7400 Kaposvár, Csik Ferenc sétány 1.
Telefon: +36 (82) 321 044
Fax: +36 (82) 321 530
E-mail: info@viragfurdo.hu
Honlap: www.viragfurdo.hu

 

Strandfürdő – szabadtéri élményfürdő

A kaposvári Virágfürdő szabadtéri részén 2006-ban készült el a 4400 négyzetméter egybefüggő vízfelülettel és számtalan élményelemmel ellátott strandfürdő. A fürdő a nyári szezonban 17-fajta, összesen 46 látványelemmel várja a fürdőzőket. Többek között a hátfalbefúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikazecsúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó és vízgombák teszik felejthetetlen élménnyé a fürdőzést. A gyermekek részére különálló gyermekmedence áll rendelkezésre, melyben akár a kisbabák is önfeledten pancsolhatnak. A strand füves területén lábteniszpálya, játszótér, valamint pingpongozási lehetőség is várja a fürdővendégeket. A fürdőzők étkezéséről számos vendéglátóegység, fagyizó és lángossütő is gondoskodik.

 

Fedett élményfürdő

2011 nyarán átadták a fedett élményfürdőt is, melyben egy hármas medenceegység szolgálja az önfeledt szórakozást és fürdőzést egész évben. A vízköpős gyermekmedence, a víz-levegő befúvásos, hát- és derékmasszázzsal kényeztető pezsgőmedence, valamint a sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, gejzírrel és csúszdával felszerelt fedett élménymedence teszi teljessé a fürdőzés élményét. A fedett élménymedencéhez szabad átjárással közvetlenül kapcsolódó kültéri élménymedence, valamint a pezsgőmedence sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, víz alatti pezsgőlapokkal, oldalmasszázzsal és befúvókkal biztosítja a családi kikapcsolódást akár a téli időszakban is, így a vendégek még hóesésben is élvezhetik a szabadtéri meleg vizes élményfürdőt.

 

Gyógyfürdő

A kaposvári Virágfürdő gyógyfürdője egy minősített gyógyvizes kúttal és egy gyógyvízzé minősített meleg vizes kúttal rendelkezik. A fürdő gyógyvize alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, mely brómot, jódot, fluoridiont tartalmaz, így kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. A minősített gyógyvíz összes ásványianyag-tartalma jelentős, hőfoka 51 °C. A fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag. Három gyógyvizes medence, reumatológiai szakorvosi felügyelet és gyógytornászok is rendelkezésre állnak. A komplex fürdőgyógyászati ellátás, a fizioterápia, a hidro- és balneoterápiás szolgáltatások orvosi beutaló nélkül is igénybe vehetőek.

 

Uszoda

A kaposvári Virágfürdőben egy beltéri fedett és egy szabadtéri időszakosan fedett uszoda található. Az épületen belül helyezkedik el a 25 méteres medence, mely kizárólag amatőr úszókat és vendégeket fogad. Az időszakosan (ősztől tavaszig) sátras lefedéssel üzemelő kültéri 50 méteres versenymedence sportolói igények kiszolgálására is alkalmas. Mindkét medence vízforgatós üzemmódban működik.

 

Versenyuszoda

A Csik Ferenc olimpiai bajnok úszóról elnevezett versenyuszodát 2019-ben adták át. A részben megújuló energiával működő létesítmény a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája. Tízpályás, ötvenméteres medencéjével nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek, vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas.