Új kedvezmények a közösségi közlekedésben

Új jegystruktúrát vezet be március 1-jétől a helyi járatú autóbuszközlekedésben és még az idén megkezdi autóbuszai cseréjét Kaposvár – közölte Szita Károly polgármester.

Ismertetése szerint Kaposvár-kártyával a 65 év alatti kaposvári nyugdíjasok, valamint a 6-14 év közötti kaposvári és a városban tanuló diákok egy vonaljegy áráért, azaz 315 forintért vásárolhatnak havi nyugdíjas-, illetve tanulóbérletet.

A mintegy 8 ezer embert érintő lépéstől azt várják, hogy többen veszik igénybe a tömegközlekedést – tette hozzá Szita Károly. A polgármester közlése szerint Kaposváron jelenleg mintegy 19 ezren utazhatnak térítésmentesen a helyi járatokon. Ők a 65 év felettiek, a 6 év alatti lakosok, a kismamák, a fogyatékkal élők és kísérőik.

Szita Károly szólt arról, hogy megkezdődik a város 2015-ben vásárolt, sűrített földgázzal, biogázzal üzemelő autóbuszflottájának cseréje. A már forgalomba állított kettő mellé – első körben még 2024-ben – további 17 elektromos hajtású jármű beszerzését tervezik – mondta a politikus.

/Forrás: MTI/

 
Megosztás: