Száztizenegy millió forintból fejleszti idén bölcsődéit Kaposvár

Az öt kaposvári bölcsőde infrastrukturális beruházásaira és eszközbeszerzésre 111 millió forintot fordít az önkormányzat 2017-ben – jelentette be Szita Károly pénteken délután a Búzavirág utcai intézményben. A Németh István Program keretében megvalósuló fejlesztések célja az, hogy korszerű, rendezett körülmények között vigyázhassanak a bölcsődei dolgozók azokra a kisgyermekekre, akiknek szülei dolgoznak napközben.

– Kaposváron egyetlen olyan család sem lehet, ahol a szülők ne élhetnének azzal a lehetőséggel, hogy gyermeküket a bölcsődébe adják, míg ők dolgoznak. Városunkban 268 férőhely van, s 61-en dolgoznak az öt intézményünkben. Köszönettel tartozom nekik, mert az elmúlt hetek bölcsődelátogatásai során személyesen győződhettem meg arról, hogy a szülők okkal bíznak meg bennük, amikor legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket bízzák rájuk – mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere kiemelte: idén az intézmények infrastrukturális fejlesztésére 75 millió, eszközbeszerzésre pedig 26 millió forint áll rendelkezésre, így valamennyi bölcsődében történik valamilyen munka, a helyi igényeknek megfelelően. Egyebek között nyílászárókat cserélnek, akadálymentesítést végeznek, korszerűsítik a világítási rendszert, cserélik az álmennyezetet, udvari vízpermetezőt telepítenek, és bútorokat, beltéri és udvari játékokat vásárolnak.

 
Megosztás: