Pályázat a virágosabb Kaposvárért

Idén ismét meghirdeti a város a „Virágosabb, zöldebb Kaposvárért” környezetszépítő versenyt, ugyanakkor a tavalyinál enyhébb feltételekkel, hogy minél többen tudjanak pályázni.

– Legvirágosabb magyar városnak lenni nagy megtiszteltetés, ugyanakkor felelősség is, hiszen mi képviselhetjük hazánkat az Entente Florale európai versenyen – emelte ki sajtótájékoztatón Borhi Zombor alpolgármester. Szeretnénk, ha minél több intézmény, szervezet és társasház pályázna, ha az ötmillió forintos keretösszeget mind el tudnánk költeni, és ha közösen sikerülne még szebbé tennünk Kaposvárt – tette hozzá.

– A tavalyi évben azért találtuk ki ezt a versenyt, mert szeretnénk a „zöld”, környezettudatos szemléletmódot minél szélesebb körben elterjeszteni a városban, és szeretnénk, ha az intézményeink és közterületek minél rendezettebb képet mutatnának. Én arra biztatok mindenkit, hogy pályázzon, használja ki a lehetőséget – emelte ki Borhi Zsombor.

A pályázat koordinálását a Városgondnokság fogja végezni. Herczeg Attila vezető kiemelte, hogy az idei évben enyhítettek a feltételeken, hogy minél többen tudjanak részt venni a versenyen. A részletes felhívás Kaposvár város honlapján érhető el, itt mellékelve van a növénylista is. A beadási határidő április 20. A Városgondnokság a szakmai tanácsokon túl abban is segít, hogy mindenkinek kiszállítja a növényeket.

A nyertes pályázók a jövőben egy honlapra tölthetik fel az ültetett növényekről készült fotóikat, a zsűri pedig a város lakossága lesz, így az nyeri majd a versenyt, aki ezen az oldalon a legtöbb szavazatot kapja.

A hivatalos pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

 
Megosztás: