Megújulnak Kaposvár orvosi rendelői

– Húsz orvosi rendelő fog megújulni idén mintegy 561 millió forintból – jelentette ki Szita Károly a Cseri úton épülő új intézmény alapkőletételekor, ahol nem felújítás, hanem egy új rendelő építése vette kezdetét. Nyolc védőnői körzetet is érintenek a beruházások, és teljesen felújítjuk az Ezredév utcai rendelőt, valamint az ott található terhesgondozót is – tette hozzá a polgármester.

– Az egészségügyi alapellátás Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának a felelőssége. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen infrastruktúrát és milyen körülményeket tudunk biztosítani részben a gyógyítóknak, részben pedig nekünk, akik oda járunk gyógyulni, vagy azért, hogy egészségesek maradjunk – emelte ki Szita Károly.

Megkezdődnek a 171 milliárdos Németh István Program egészségügyi beruházásai, melynek első állomásaként megtörtént a Cseri úton épülő új orvosi rendelő alapkőletétele. Ebben a körzetben azért volt szükség az új, korszerű rendelőre, mivel 9400 fő tartozik a két itt rendelő orvoshoz, dr. Kincses Ágnes főorvos asszonyhoz és dr. Nyitrai Zsolt főorvoshoz. A 60 millió forintos beruházás végeztével Kaposváron nem lesz majd bérelt rendelő, így a magántulajdonú létesítményeket leszámítva minden orvos olyan helyen dolgozhat majd, amelyért a városnak nem kell bérleti díjat fizetnie. Az utolsó bérelt helyiség a Tinódi utcában volt, az ott dolgozók költöznek majd a Cseri útra.

– Tavaly elkezdtünk egy nagyon erős rendelőfelújítási programot, ennek köszönhetően már megújult létesítmények várják a kaposváriakat a Rét utcában, az Erdősor utcában, Tüskeváron és a Béke–Füredi lakótelepen. Erre azért is volt és van szükség, mert Kaposváron egészségügyi alapellátásra – beleértve az orvosi és fogorvosi ügyeletet – további 72 településről mintegy 225 100 fő jogosult – emelte ki a polgármester, aki az orvosok és a kaposváriak megértését is kérte a munkálatok idejére.

Dr. Nemes Tibor főorvos az alapkőletételen köszönetét fejezte ki a beruházásokért, és hozzátette: a fejlesztéseknek köszönhetően az orvosok is hatékonyabb munkát tudnak végezni, és a betegek számára is kellemesebb lesz a felújított rendelőkbe érkezni.

A munkálatokat a kaposvári Investment Kft. már megkezdte, és várhatóan még idén elkészül a Cseri úti orvosi rendelő.

Dr. Nagy Gábor háziorvos, dr. Gyánó Barna házi gyermekorvos, valamint a központi háziorvosi ügyelet felújítás miatt az Ezredév utca 13. szám alól elköltözik. Az érintett orvosokat és az ügyeletet 2017. június 2. után változatlan rendelési idővel, előre láthatólag 1 évig, a Kaposi Mór Oktató Kórház, volt baleseti ambulancia épületében találják a betegek. Az ügyelet megközelítése a Kórház Németh István fasori bejárata felől lehetséges.

Telefonszámok:
Központi ügyelet: +36 (82) 333-060
Dr. Gyánó Barna: +36 (82) 333-059
Dr. Nagy Gábor: +36 (82) 333-061

 
Megosztás: