Kaposvári Tekergő

Az elektromos kerékpáros közösségi közlekedési rendszer új, alternatív, környezettudatos városon belüli közlekedési lehetőséget biztosít a kaposváriaknak. A rendszer célja, hogy a városon belüli közlekedést elektromos kerékpárral és elektromos rollerrel segítsük.

 

 

Hol találhatóak az állomások? Hol lehet őket felvenni, illetve lerakni?

Kaposváron jelenleg az alábbi négy állomáson találhatóak meg a kerékpárok és rollerek:

  • Arany János utca 97.
  • Honvéd utca 55.
  • Zárda utca 1.
  • desedai Fekete István Látogatóközpont
 

 

Milyen bringákat és rollereket lehet kölcsönözni?

Jelenleg Kaposváron kétféle kétkerekű kölcsönözhető, az e-bike és az e-roller. Vessünk is rájuk egy pillantást:

 

E-bike

A 28″-as méret az unisex kialakítással minden korosztály számára, nemtől függetlenül kényelmes és biztonságos.
A pedál hajtásakor automatikusan bekapcsol az elektromos rásegítés, mely fékezéskor azonnal kikapcsol.
A kerékpárt 25 km/h sebességig képes gyorsítani az elektromos motor, emelkedőnek felfelé pedig nem szükséges erőlködni, mivel a rásegítés leveszi rólunk a terhet.
Az akkumulátor teljesítménye akár 70 km megtételére is elegendő.
A defektálló abroncsoknak köszönhetően biztosan eljuthatunk a célállomásunkhoz.
A teleszkópos elülső villa segít az utazást kényelmesebbé tenni, hiszen jól csillapítja az útminőség viszontagságait.
Kerékpárjaink nagy méretű kosarakkal vannak felszerelve a nagyobb méretű csomagok szállíthatóságának érdekében.
Használata egyszerű, csak le kell venni a dokkolóról, be kell állítani az ülésmagasságot, és indulhatunk is!

 

E-roller

Az e-rollert városi közlekedésre tervezték, így a dokkolóból kivéve menetkész állapotba helyezi magát, és azonnal indulásra kész.
Sebességét a gázkar folyamatos elcsavarásával lehet növelni a kívánt sebességi szint eléréséig, ez maximum 25 km/h.
A rolleren a kormány jobb oldalán található egy háromszínű, három szegmensből álló LED-kijelző, amely tájékoztatást ad az akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjéről.
Teljes töltöttséggel a roller akár 25 km távolságot is képes megtenni.
Az e-roller használata nagy odafigyelést igényel, ezért használathoz a 14. életév betöltése szükséges.
Innovatív közlekedési eszközünk nagyszerű felhasználói élmény nyújt mindenkinek, akárhová is indulnak vele.

 

 

Mennyibe kerül a használata?

Díjszabás a Kaposvár kártyával rendelkezők számára

A kaposvári elektromos közösségi kerékpár- és e-roller-kölcsönző rendszer használati díja minden Kaposvár kártyával rendelkező személy (kaposvári lakhellyel rendelkező, 14. életévét betöltött személy, kaposvári iskolában tanulmányt folytató, 14. életévét betöltött, érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diák, illetve kaposvári munkahelyére vidékről napi rendszerességgel bejáró munkavállaló) részére rendkívül kedvezményes, 1 éves használatra jogosító 3650 forint + áfa.

 

Díjszabás Kaposvár kártyával nem rendelkezők számára

Azon kaposvári lakosok, akik nem rendelkeznek Kaposvár kártyával, 4500 forint + áfa éves díj megfizetése után tudják a kerékpárkölcsönző szolgáltatásait igénybe venni. A díj befizetésekor a felhasználó 3650 pontot kap a kártyájára, amivel szintén 365 napig használhatja az e-kerékpár-kölcsönző rendszert.

 

Díjszabás hozzánk látogatóknak, turistáknak

Turista felhasználóink a Tourinform-irodában (7400 Kaposvár, Fő u. 8.) személyesen válthatnak RFID-kártyát. A kártyák minimálisan háromórás időintervallumra vásárolhatóak meg. Túlkerékpározás esetén a felmerülő összeget a kaucióból vonják le. A turista felhasználói kártya díja 1500,- forint + áfa / 3 óra, mely, ha nem használják fel teljes mértékben, a kaucióval együtt időarányosan visszajár.

 

Hogyan tudok kártyát igényelni?

Regisztrálni személyesen lehet a kaposvári Tourinform-irodában (+36 82 51 29 21), ahol a személyes regisztráció során lehetőség van készpénzes, illetve bankkártyás fizetésre is. Regisztrálni lehet még a desedai Fekete István Látogatóközpontnál (+36 30 869 6051), ahol kizárólag turistajegy váltható! A regisztráció során személyes adatok megadása szükséges.

 

Hogyan kell számolni a pontrendszerrel?

A díj megfizetésekor a felhasználó 3650 pontot kap a kártyájára, amivel 365 napig használhatja az e-kerékpár-kölcsönző rendszert. A levételtől számított 30 perc minden esetben ingyenes. 30 perc után a rendszer 50 pontot von le a felhasználó egyenlegéről, ezzel rövidítve a 365 napos ingyenes jogosultságot. A pontlevonás elkerülése érdekében az e-kerékpár és e-roller használatát a 30. perc letelte előtt meg kell szakítani. Újabb kerékpárt 15 perc szünet letelte után lehet újra kölcsönözni, ezzel biztosítva, hogy az állomásokon mindig legyen szabad e-kerékpár és e-roller a felhasználók számára.