Újabb kerékpárutak és további 14 közbringaállomás épül Kaposváron

– Ha a kaposváriak összefognak, akkor nagy dolgokra képesek. Ennek legszebb példája az évszázad beruházási programja, a 171 milliárd forintos Németh István Program, amely életünk minden területét érinti. A célja pedig nem más, mint az, hogy minden kaposvári jobban élhessen – emelte ki a Desedára vezető kerékpárúton tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester.

– A Németh István Program részeként egymilliárd forintból újul meg és bővül Kaposvár kerékpárút-hálózata, valamint a közbringarendszer is. Már megújult a Városi Sportcsarnokot a Deseda tóval – és az azt körülvevő kerékpárúttal – összekötő, mintegy 3,3 kilométer hosszú szakasz, erre 68 millió forintot költött a város – jegyezte meg Szita Károly. Kaposváron 24 kilométer hosszú kerékpárút és kerékpársáv van jelenleg, ezt tizenhat kilométerrel fogják kibővíteni a jövőben – tette hozzá a polgármester.

A 16 kilométeres bővítésben szerepelnek újonnan épített utak és a már meglévő burkolatra készülő kerékpársávok egyaránt. Komor Zoltán, a Műszaki és Pályázati Igazgatóság csoportvezetője felelős az önkormányzatnál a projektért, aki a sajtótájékoztatón kiemelte: az a céljuk, hogy a különböző városrészeket összekösse a kerékpárút-hálózat, ezzel is segítve például a munkavállalókat a munkába járáshoz. A beruházásnak hála a jövőben Kaposfüred és Toponár is elérhető lesz majd kerékpárral, itt kétirányú forgalmat tesz majd lehetővé az épülő kerékpárút.

A jelenlegi 4 állomásos kaposvári közbringahálózat 18 állomásosra fog bővülni. Ennek részeként 170 darab új, tisztán elektromos hajtású kerékpár lesz az állomásokon, valamint új hagyományos biciklik lesznek a meglévők mellett. Ezt azért is tarja fontosnak a város, mert a jelenlegi rendszer is rendkívül népszerű, mintegy 16 ezer regisztrált használat volt az elmúlt évben.

A Kaposvári Tekergőről bővebben itt: cityebike.hu/kaposvar

 
Megosztás: