Megkezdődik az ipari parkjaink átfogó fejlesztése

– Több mint 1,2 milliárd forintból újulnak meg Kaposvár iparterületei a Németh István Program keretén belül. Mindennek az a célja, hogy a kaposváriak jobban élhessenek, s hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot, vagyis azt, hogy mindenki dolgozhasson a városban, aki munkával akar pénzt keresni – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Szita Károly. Kaposvár polgármestere kiemelte azt is, hogy összesen több mint 171 milliárd forintot költünk a következő néhány évben, a fejlesztések az élet minden területét érinteni fogják, de az évszázad legjelentősebb beruházási programjának, a Németh István Programnak kétségtelenül az egyik legfontosabb eleme a gazdaságfejlesztés.

– Kaposvár gazdasága erősödik, számos mutató mellett ezt igazolja az is, hogy az elmúlt 20 évben nem volt olyan alacsony a munkanélküliség a megyeszékhelyen, mint napjainkban ugyanakkor azt szeretnénk, hogy az ipari területeink is ugyanúgy nézzenek ki, mint a város bármely pontja. Megfelelő utakra és járdákra van szükség, meg kell csinálni a közvilágítást, rendes buszmegállók kellenek, hiszen csak ilyen körülmények között lehetnek versenyképesek a helyi vállalkozások, amelyek a kaposváriak nagy többségének munkát adnak. A korszerű ipartelepek ráadásul vonzóak lehetnek a befektetők és üzleti partnerek számára is. A már meglévő iparterületek mellett Kaposvár új ipari parkot alakít ki, ennek közművesítésére további több mint félmilliárd forintot költhet a város.

Az 1,2 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés négy iparterület érint, elsőként a Raktár utcában és környékén kezdődnek meg a munkálatok. Az észak-nyugati iparterület útjaira és közműveire 348 millió forint jut. A most kezdődő beruházás során a Raktár utcában, a Raktár közben és az Iparos utcában rendbe teszik a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, valamint az utak, parkolók is megújulnak, beleértve a buszöblöket és járdákat. Mindez előreláthatólag 2018 januárjára teljesül.

– Örülünk, hogy megkezdődnek ezek a fejlesztések, hiszen minden cégnek fontos, hogy a partnerei, a vevői rendes körülmények között legyenek kiszolgálva. A Raktár utca már elavult, és a hozzánk érkező vásárlóknak is fontos, hogy milyen úton tudnak hozzánk eljönni, a dolgozóinknak pedig, hogy minél egyszerűbben tudjanak bejönni a munkába – mondta el a sajtótájékoztatón Gerhát Györgyi, az érintett területen működő Mega-Papír ügyvezető igazgatója.

A közbeszerzést a Szemeco Kft. és a Geohidroterv Kft. alkotta konzorcium nyerte el nyílt közbeszerzési eljárás keretében 7 pályázó közül, így ők végezhetik a kivitelezést. A kivitelezésben részt vesz a kaposvári Zolanit Kft., a Geiger-utép Kft. és a Dipa-Build Kft. is.

A „Kaposvár, Észak-nyugati iparterület gyűjtő- és bekötőút gazdaságélénkítő infrastruktúra fejlesztése (Raktár u., Raktár-köz, Iparos u.)” elnevezésű, TOP-6.1.5-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
Megosztás: