Közösen a virágosabb Kaposvárért

Civilek, egyesületek és vállalkozások is segíthetnek abban, hogy Kaposvár sikeresen szerepeljen az Európa Virágos Városainak Versenyén. Mint a legvirágosabb magyarországi város, Kaposvár képviseli hazánkat Európában az Entente Florale versenyen. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen első helyezést elérő megyeszékhelyen már megkezdődtek a felkészülési munkálatok, a városvezetés számára azonban az a legfontosabb, hogy a kaposváriak együtt érjék el a közös sikert.

– Ez a verseny jó lehetőség arra, hogy megmutassuk magunkat Európának, megmutassuk azt, hogy milyen gyönyörű helyen élünk. Ezen célunkban minden kaposvári vállalkozás, cég segíteni tud. Akár egynyári virágok kiültetésével, a portáik rendben tartásával, akár a várostakarításon való részvétellel. Borhi Zsombor elmondta: – mindenki, aki csatlakozik hozzánk, kap egy matricát, amelyen a versenyre készült logónk látható, ez jelképezi az összefogást, és a közös célt.

Elsőként a Kapos Hotel állt a kezdeményezés mögé, az ajtajukon már kint is van a matrica. A hotel minden évben komolyan veszi, hogy a teraszát és erkélyeiket szebbé tegyék, idén több mint ezer virágot ültettek eddig, de amint az árvácskák elnyílnak, több száz másik egynyári virággal pótolják majd őket.

A város levélben is felhívja a cégek, vállalkozások figyelmét a kezdeményezésre. Emellett május 12-ig ki lett tolva a Virágos, Zöldebb Kaposvárért pályázat beadásának határideje is. Ennek keretében társasházak, lakóközösségek és civil szervezetek kérhetnek támogatást egynyári, illetve évelő virágokra, cserjékre.

– A zsűri ugyanolyan fontos szempontként fogja értékelni azt, hogy milyen erős a zöld szemlélet, ami a városban van, mennyire vagyunk környezettudatosak, a lakosság mekkora részét tudjuk céljaink érdekében mozgósítani. Azért vagyunk itt, mert Kaposvár vállalkozásait szeretnénk megkérni arra, hogy a lehető legnagyobb számban csatlakozzanak a kezdeményezéshez – tette hozzá Borhi Zsombor.

– Az, hogy Kaposvár hazánk legvirágosabb városa lett, az javarészt a kaposváriak érdeme. Ugyanakkor ezt a kiváló, összetartó közösséget egy ilyen verseny még erősebbé teheti. Akik rendben tartják a portáikat, erkélyeiket, segítenek nekünk egy még szebb városkép elérésében, így segítenek abban is, hogy a városunkat Európában is minél többen megismerjék, elismerjék. Mi végezzük a dolgunkat, elültetjük a virágainkat, kitakarítjuk a várost, ahogy azt tesszük évről évre, ugyanakkor az itt élőket arra kérném, hogy a közös, európai siker érdekében fokozottan figyeljenek oda a városra – emelte ki az alpolgármester.

 
Megosztás: