Döntött a kormány: 96 milliárd forintból megkezdődhet a 67-es gyorsút építése

A Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 km hosszon kezdődik meg hamarosan az M67-es gyorsút építése, miután döntött a kormány a beruházás anyagi fedezetéről – jelentette be Szita Károly polgármester a kedd délutáni sajtótájékoztatóján. A 2×2 sávos, településeket – Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta és Somogybabod – elkerülő út 96 milliárd forintba kerül. A legfrissebb, hétfői Magyar Közlönyben is közzétett információ szerint a már most is meglévő, korábban épített két elkerülő szakasz 4 sávossá bővítése ezt követően történik meg. Azok tervezése hamarosan megkezdődik.

Szita Károly polgármester 2015 őszén állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy megépül a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út. Az elmúlt időszakban elkészültek a tervek, a szükséges területrendezéseket is elvégezték, majd előzetes közbeszerzés keretében a kivitelezőről is döntés született. Az építés nyár elején megkezdődhet, így várhatóan két és fél éven belül Kaposvár is része lesz a hazai gyorsforgalmi úthálózatnak.

– Meggyőződésem, hogy a gyorsforgalmi út megépülése olyan nagy lehetőség a kaposvári gazdaság szereplőinek, amely nagyban javítja versenyképességüket. Ha erősek és jól működnek a helyi vállalkozások, akkor képesek bővíteni, magasabb béreket fizetni és még több kaposvári embernek munkalehetőséget biztosítani. Célunk, hogy mindazok el tudjanak helyezkedni, akik munkából kívánják megteremteni önmaguk és családjuk biztonságát – reagált a kormánydöntésre Szita Károly polgármester.

 
Megosztás: