Alapkőletétel – megkezdődik a „Kaposvár Aréna” építése

– Hatmilliárd forintot fordítunk a mintegy négyezer férőhelyes, multifunkcionális új városi sportcsarnokra. Ez a beruházás is része a 171 milliárdos, három évig zajló Németh István Programnak, amely az élet minden területét, így a gazdaságot, az oktatást, útfejlesztéseket és -építéseket, a kultúrát, a zöld város projektünket és természetesen a sportot is felöleli – mondta el a szerda délelőtti alapkőletételen Szita Károly polgármester.

Nemzeti sportváros vagyunk, és mindnyájunk ünnepe a mai nap, hiszen egy történelmi beruházást hajtunk végre, amelynek ez az első állomása. Az új sportcsarnok nem a mi, hanem gyermekeink, unokáink nagy lehetősége lesz. Hiszen minden, amit építünk, azt a fiatalokért építjük, hogy ők egészségesen tudjanak élni, jó társaságban lehessenek – jegyezte meg a polgármester a jelen lévő fiatal sportolóknak, akik az alapkőletételnél is segédkeztek. A város vezetője hozzátette: a körcsarnokot is felújítja az önkormányzat.

Szita Károly köszönetet mondott a kormánynak is, amiért a Modern Városok Program keretében lehetőséget biztosított Kaposvárnak, hogy ilyen jelentős fejlesztéseket hajthat végre. Ennek része lesz többek között a tízpályás versenyuszoda, de megújulnak az ipari parkok, valamint újak is épülnek majd a városban.

Az alapkőletételen részt vett Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is, aki kiemelte: az új sportcsarnok nem csupán Kaposvár, de Magyarország kormányának is büszkesége lesz, hiszen pontosan azért hívták életre a Modern Városok Programot, hogy az olyan kulturális és gazdasági központok, mint a somogyi megyeszékhely munkát és szolgáltatási lehetőségeket biztosítson az ott élőknek.

A jelen lévő fiatal sportolók között részt vettek a helyi kosárlabdázók és röplabdázók is, akik az időkapszulába is elhelyezték relikviáikat. Nevükben Hendlein Roland mondott köszöntet az épülő sportcsarnokért. A kosárlabdázó kiemelte: nem csupán számukra lesz hatalmas lehetőség a komplexum, hanem az utánpótlás csapatoknak is nagyon fontos, hogy meglegyen a hátterük a fejlődésükhöz.

A „Kaposvár Aréna” befogadó képessége sportrendezvényeken 3000 fő lesz, de kulturális eseményekkor bővíthető lesz akár 4000 főre is. A borítása a kosárlabdához és röplabdához is alkalmas parketta lesz, de különböző padlóvédelmek használatával akár más sportágaknak is helyet tud biztosítani az épület. A beruházás már megkezdődött, jelenleg a humusz leszedése zajlik, kutató árkokat készítenek a közművek kiváltásához, ezzel párhuzamosan pedig zajlik a területen lévő műfüves labdarúgó pálya áthelyezése. Az építkezés várhatóan 2018 végére fejeződik be, 2019 tavaszán vehetik majd birtoka a sportolók az új sportcsarnokot.

 
Megosztás: