A hagyományokhoz hűen idén is köszöntötték a nagyadózókat a Városházán

A legtöbb helyi adót befizető cégek képviselőit fogadta Kaposvár polgármestere a Városházán csütörtökön délután.

Szita Károly polgármester kiemelte, Kaposvár gazdasági szempontból is nehéz, de eredményes éven van túl. A helyi gazdaság – így pedig Kaposvár is – erősödött, nőttek az adóbevételek is, miközben az elmúlt húsz év során 2017-ben volt a legalacsonyabb a városban a munkanélküliség.

– A célunk továbbra is az, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot Kaposváron, ennek érdekében az önkormányzat továbbra is nyújtani fogja a munkahelyteremtést ösztönző, és a helyi fizetéseket erősítő kedvezményeit – jegyezte meg Szita Károly. Ilyen például az új munkahelyenként 500 ezer forintos támogatás, amelynek feltétele az, hogy a munkáltató a garantált bérminimum legalább 120 százalékát adja a dolgozónak. 2017-ben 26,5 millió forint támogatást nyújtott ilyen formában az önkormányzat, amely 53 új munkahely létrejöttét segítette.

Egyre több a betöltetlen munkahely is Kaposváron, a szakemberhiány kezelésére pedig a hiányszakmában dolgozóknak lakhatási támogatást nyújt a város, illetve a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat érintően a szakmát tanuló diákok számára is kiterjesztették a jelentkezés lehetőségét.

A polgármester köszöntőjében az élet minden területét érintő, így a helyi gazdaságot is nagyban ösztönző, 171 milliárdos Németh István Programról is szót ejtett, melynek keretében ipari parkok újulnak meg, új iparterületek létesülnek, de a 67-es gyorsút megépülése is nagyban segítheti majd a kaposvári cégek versenyképességét.

2017-ben nőtt a város adóbevétele, a cégek összesen 3 milliárd 963 millió forintot adóztak, amiből 1,4 milliárd forintot fizetett be a TOP 20 kaposvári cég. 2017-ben az összesített iparűzési adóbevétel 2,6 milliárd forint volt, ez 6 százalékkal több a 2016-os befizetéshez képest.

 
Megosztás: